Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2013 17:58 - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ИСКА BTV
Автор: momchil Категория: Политика   
Прочетен: 2921 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес 16.1.2013 в сайта Днес. бг бе публикувана статия за конфликта между БТВ и Булсатком.http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/01/16/nastanete-se-udobno-epizod-poreden-ot-sagata-btv-sreshtu-bulsatkom.177743 Предишният ми пост беше пак на тази тема без да подозирам, че конфликтът ще продължи толкова време.  Та като се замислих се запитах "Защо по дяволите Булсатком трябва изобщо да плаща нещо на БТВ." Всеки създател на съдържание трябва за своя сметка да осигури разпространението на това съдържание до потенциалният клиент. Да вземем за пример вестниците. По логиката на БТВ фирмите разпространителки на вестници би трябвало да плащат на издателите "за съдържанието". Да ама не,  всъщност издателите плащат на разпространителите за разпространението. Сигналът на БТВ се получава по ефирен път безплатно от аналоговите потребители. За това излъчване БТВ плаща на фирмата, която осъществява това излъчване. Ако не ме лъже паметта това беше фирма в състава на бившата БТК, която Вива венчърс отдели в отделна от телефонната фирма и после продаде. Точно по същата логика БТВ би трябвало да плаща на Булсатком за излъчването на сигнала им. Разбира се, БТВ е свободна да не плаща на никой, ако не иска, но тогава ще трябва да построи и експлоатира голям брой ретранслатори за да си осигури аудитория и рекламни приходи.
      Аргумента, че Булсатком прибирал 80% от приходите е смешен. Това е все едно да си купиш домати от пазара по 1 лев, а когато продавачът разбере,че ги продаваш в ресторанта си по 10 лв. като шопска салата да ти иска процент.
     Повтарям смятам,че БТВ би трябвало да плаща на Булсатком или в краен случай да не иска нищо за това, че сигналът и достига до абонатите им много по -качествен от този, който е излъчен.
     Изкам да ви уверя, че разсъждавам единствено от гледна точка на здравият смисъл, без да имам каквито и да е други интереси свързани с Булсатком освен, че съм им клиент.
До скоро гледах най-често новините на БТВ, но сега от както Булсатком не ги излъчва не ги гледам изобщо и не ми липсват. Струва ми се, че ламтежа на БТВ за печалби ще им изиграе лоша шега. За пример ще дам Нова телевизия, която качва в сайта си току що излъчени серии за да могат да ги гледат хора, които случайно са ги изпуснали. Това поддържа интереса към сериала. БТВ обаче чрез Войо иска пари за да гледаш изпусната серия. Е да имат да вземат.
        Какъвто и да е изхода извода е , че е добре да има по-голяма конкуренция (включително и боклук) за да има какво да избираме.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: momchil
Категория: Политика
Прочетен: 1535575
Постинги: 63
Коментари: 739
Гласове: 395
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930