Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2012 09:30 - PUSSY RIOT В ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ.
Автор: momchil Категория: Политика   
Прочетен: 2871 Коментари: 0 Гласове:
2



       Pussi riot вече беснеят и в Европейската комисия. Не не става дума за трите рускини. Да не си помислите, че са ги помилвали и сега са поканени да изпеят молитвата си срещу Путин в Брюксел? Съвсем не. Не за тях ми е думата, а за една много бясна п...ка еврокомисарка. Ако още не сте се сетили става дума за Вивиан Рединг.
        Преди година когато на Сарко (и на всички нормални политически некоректни французи) им писна от циганските катуни въпросното пуси се разбесня и наговори куп глупости. Обяви правителството на Сарко за фашистко, а мангалите за мъченици прогонени от родините си. Слава богу Сарко не се уплаши (само не мислете моля ви, че Сарко ми е някакъв любимец) и заяви на пусито,да си ги взима, ако иска в парка на Люксенбургския дворец, но да не му пречи да прилага закони същестуващи във всички нормални стрлани и спазани от всички европейски граждани, с изключение на мангалите.
        Тонът му беше доста остър и пусито прибра опашка и започна да се оправдава, че май малко е прекалила. Май мангалите наистина нарушавали законите и т.н.
        Тази пролет напористата дама излезе с идеята да се задължат компаниите листвани на борсата да имат не по малко от 40% жени в управителните си съвети. Аргументите и бяха абсолютно глупави, но издържани в типично агресивен феминистки стил. Дамата каза, че не би искала да го прави насила, но фирмите да я слушат, че иначе......
        Тогава  тези нейни изказвания не бяха коментирани и явно госпожата се е окуражила и е придвижила нещата. В проекта за директива се казва, че "всички компании, в които работят над 250 души и с годишни приходи от 50 милиона евро, ще бъдат задължени в годишните си отчети да посочват броя на мъжете и жените в съвета на директорите. Нарушителите ще бъдат санкционирани с административни глоби и ще бъдат лишавани от договори за държавни поръчки." Това си е направо рекет.
        Идеята е обаче е толкова глупава, подла, и неморална от всякъде, че успя да обедини 9 държави, които да и се противопоставят. Не си спомням скоро някоя друга идея да е събрала толкова голямо явно неодобрение. Обикновенно непопулярните идеи биват саботирани тихомълком. Тук обаче имаме необикновенно голям отпор. Радвам се, че и България е сред страните, казващи не на безумни предложения. Жалко, че тези не-та не са повече и по-принципни.



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: momchil
Категория: Политика
Прочетен: 1534246
Постинги: 63
Коментари: 739
Гласове: 395
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930