Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2012 12:00 - ПРОКУРАТУРАТА И СЪДЪТ ЗАТЪВАТ КЪМ НОВИ СВЕТЛИ ДЪЛБИНИ.
Автор: momchil Категория: Политика   
Прочетен: 2500 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.12.2012 17:29


        По лоша прокуратура от това не може да да има - казал песимистът. може, може - казал оптимиста. 
        Този стар виц добре охарактеризира състоянието на прокуратурата В България и на цялата правосъдна система. Тези дни обаче българската прокуратура достигна и проби дъна, които до сега изглеждаха непоклатими. Това, че тя не се занимава с кражбите от домове и коли се знае от абсолютно всички хора в страната. знае го, както се оказа и изпълняващият функцията главен прокурор в момента Бойко Найденов (
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/12/17/1970803_boiko_naidenov_shte_se_bori_s_korupciiata_i_krajbite/
      По-интересното обаче е следното, защо след като положението е такова каквото е описано в статията на "Дневник" предишният главен прокурор беше назначен за конституционен съдия от президента. Ще има ли смелост някой журналист да попита Плевнелиев знаел ли е за фактическото състояние на прокуратурата, когато е назначил Борис Велчев за конституционен съдия. Или пък да го попита не прилича ли това назначение на пращането на Филчев за посланник от предшественика му. От къде на къде човек докарал повереното му ведомство до там, че да загуби доверието на гражданите и да плаща  (с пари на данъкоплатците) над 5 милиона обезщетения на несправедливо репресирани граждани се назначава за конституционен съдия. С какво той е по-добър от Марковска и Гугушева. Ще кажете "срещу него няма сигнали за корупция". ОК не е корумпиран, но е очевидно некадърен, защо тогава бива повишаван. Това затвърждава подозрението ми, че в България (за разлика от природата) има отрицателна селекция. Тоест на горе могат да се придвижват само хора с отрицателни качества- корумпирани или некадърни.
       За долнопробният морал на прокуратурата (и не само на нея) говори и постъпката срещу "пияната" учителка.  Тук вече нещата доста се объркват. Вместо да се изясни защо се е случило това на тази жена нямаща до този момент такива прояви, всички се нахвърлиха върху нея. Първо от инспектората я уволняват (за да се застраховат пред тъпите медии). Браво, ашколсун и това са педагози. Вместо да изяснят защо и как се е случило направо я уволняват. Журналистите наливат масло  огъня с глупавите си въпроси към децата. Съдът обаче е върхът. Това не било никак дребна работа, ами направо едро хулиганство и му се полагало 5 години затвор. СРАМ И ПОЗОР. Когато пияни прокурори гърмят по улиците това е дребно и даже незначително и даже не е хулиганство. Когато прокурори и съдии размяткат насам натам стотици хиляди долари,  десетки апартаменти и работно обядват с бандити това е нищо, но учителката......никаква прошка.  Слава богу, че този път поне учителският синдикат и по специално Янка Такева заеха нормална позиция. КОЙ ОБАЧЕ ЩЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТА ЗА ОПИТА ЗА САМОУБИЙСТВО НА ТАЗИ НЕЩАСТНА ЖЕНА.  КОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯТ ТОРМОЗ НАД ДЕЦАТА И. .Искате ли да се хванем на бас НИКОЙ.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: momchil
Категория: Политика
Прочетен: 1531851
Постинги: 63
Коментари: 739
Гласове: 395
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930