Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2011 09:00 - ШИЗОФРЕНИЯТА НАПРЕДВА
Автор: momchil Категория: Политика   
Прочетен: 4557 Коментари: 8 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДА СПРЕМ ТИРАНИЯТА НА НЕПУШАЧИТЕ
        Шизофренията напредва из цяла Европа, а напоследък с бързи темпове и у нас. Сега искат от лятото да забранят пушенето във всички заведения. Аргументът е, така е в другите страни в Европа. Защо твърдя, че това е шизофрения1.
         От една страна се твърди, че тютюнопушеното е опасно за здравето на хората, а от друга тютюнопроизводителите се субсидират от държавата като обикновенни производители на селскостопанска продукция. Тук оставям настрана моралноста на субсидирането на каквото и да било. Наблягам само на субсидирането именно на тютюнопроизводители-те.   Излиза, че правителството взима пари от непушачите /включително и от активистите срещу пушенето/ за да подпомага произодството на тютюн. 
           Нормалното поведение на едни наистина  загрижени за здравето на хората управници /наши и европейски/ е да се забрани напълно отглеждането на тютюн на територията на ЕС. Само такова решение /макар и глупаво/ би било белег за последователно /макар и глупаво/ поведение. Останалото е раздвояване на личноста. Това поставя на дневен ред и друг въпрос какво би станало, ако на някой власт имащ вегетарианец му хрумне да ни пази от месото. Може би акциз на месото? Смятате, че е невъзможно? Да ама не. В някой страни притискат компаниите за безалкохолни да плащат "доброзорно" заради захарта в напитките. Аргументът е отново благовиден. Някои нации са затлъстели. Във Китай пък има задължителни сутрешни физзарядки2 . Така че очаквайте нови екстри. Например на входа на ресторантите да има кантар и да не се допускат хора с наднормено тегло /важи и за непушачи и за любители на бездомни кучета/. Такива предложения има от някои малоумници в САЩ. Ето това е дискриминация в действие. 
          Така че, уважаеми непушачи, ако днес победите помислете дали тази мелница, която сте пуснали утре няма да смели и нас.
        Губим свободата си бързо и с благодарност. Да спрем процеса.
           Нека да помислим дали да не направим едно пушене пред парламента. 

---------------------------------------
 1 използвам понятието шизофрения в смисъла  от гръцки: σχιζοφρένεια - „разделено съзнание“, макар че медицински това е различно от раздвоението на личноста
2 физзарядка - пояснение само за по младите. Свикване на хората 15-тина минути преди работа за да правят упражнения. В България на това бяха подложени само учениците до средата или края на 80-те години. Уверявам ви, че това беше изключително омразно занимание. В Китай обаче е задължително и за държавните служители. 
         



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - чиче, един познат ходи да се пробва в ...
19.01.2011 09:16
чиче, един познат ходи да се пробва в Канада преди 15години. на всяко интервюза работа го питаха дали е пушач и му отклоняваха молбата за работа. наложило му се е да се крие в едно мазе да пуши за да не си развалят мнението за него. вади си изводите
цитирай
2. yotovava - Тютюнът освен за цигари
19.01.2011 09:24
се изполва и във фармацията. Аз съм непушач. По простата логика, че нито едно животно на земята не пуши, не намирам причина да съм по-различна. Същото е и с алкохола. Човекът е животно. При това еволюирало.
Когато си се родил, не си пушил. Всъщност в момента ти нарушаваш и моите права - димиш навсякъде, без да се съобразяваш с мен.
Валя
И карай по-весело :)
цитирай
3. detra40 - :)
19.01.2011 09:33
Валя,:)Човека ти говори за много по тънки неща а ти ми говриш за еволюиралото животно човек:))
Което се родило непушейки.:))
То и ти не си гледала сапунени сериали ама сега гледаш:)
И го карай по весело:))
цитирай
4. veselaj - И аз се чудя на истерият против пу...
19.01.2011 10:12
И аз се чудя на истерият против пушенето. При мен някой ми обясняваше, че това щяло да направи хората по-здрави и че пушачите харчели много пари за здраве. И на никого не му минава през ума, че ако ги няма парите на пушачите въпросната здравна каса ще затъне съвсем. И че парите от акциз на цигари и алкохол са едни от най-съществените постъпления в хазната. Иначе казано, хем да не пушим, хем да плащаме :)))
цитирай
5. momchil - До 1 обръщението "чиче" ...
19.01.2011 11:18
До 1 обръщението "чиче" малко ми напомня на стила на Бекъма от Перник.
До 2 логиката наистина е ПРОСТА и затова е невярна. Не е вярно, че нито едно животно не пие за доказателсто отвори този клип http://www.youtube.com/watch?v=e12y8alpApg В него ще видиш маймуни, щрауси, слонове, антилопи, диви свини пияни от консумацията на един ферментирал плод. Ядат го с удоволствие, а след това виж клипа. А ако видиш този би клип http://www.youtube.com/watch?v=pSm7BcQHWXk&NR=1 би трябвало сериозно да се замислиш. Много важен е текста към него. От него личи, че употребата на алкохол от човека не идва на празно място, а е наследена. Човека само е усъвършенствал технологията. Ако в природата имаше самосвиващи се цигари и животните щяха да пропушат http://www.youtube.com/watch?v=4j-TcVR17c0 личи си че пуши с удоволствие. Не са само маймуните http://www.youtube.com/watch?v=NyWAFWOQbWw ,
Странен е и аргумента, че не намираш причина да си по различна от животното. Къпеш ли се или се ближеш, или се търкаляш кал или прах?
Не правя апология на пушенето аз не съм заклет пушач. Става дума за свобода на избор, а това е характерно и неотменимо право на хората. От къде на къде заради такива като теб трябва всички пушачи да бъдат изгонени от заведенията. Ако сте много собствениците сами ще направят заведения за непушачи. Оставете на другите правото на избор. Достатъчно плащат за него поне 3,50 лв за всяка кутия
цитирай
6. анонимен - чиче, един познат ходи да се пробва в ...
19.01.2011 14:18
анонимен написа:
чиче, един познат ходи да се пробва в Канада преди 15години. на всяко интервюза работа го питаха дали е пушач и му отклоняваха молбата за работа. наложило му се е да се крие в едно мазе да пуши за да не си развалят мнението за него. вади си изводите

виж чичовото, то навсякъде по света идиотията намира поддръжници, например в Дания искат да наложат или вече са наложили по-високо ДДС на храните с високо съдържание на мазнини, предимно става дума за сирената.След достатъчно промиване на мозъците може да се окаже, че и любителите на "Стилтън" ще трябва да си ядят сандвичите в мазето. Списъкът на "загрижеността" може довлно да бъде вазширен - въпрос на въображение.Така че вади си изводите.
цитирай
7. анонимен - До анонимен 1
19.01.2011 14:41
Не виждам причина толкова да се кефиш, че в Канада са се отнасяли така с твоя познат. Напротив - трябва да си адски загрижен защото това е чиста пропа ДИСКРИМИНАЦИЯ. Гледането на тютюн, производството на тютюневи изделия и тютюнопушенето са напълно легални дейности и никой работодател няма право да дсикриминира хората по подобен признак. Всъщност - противозаконно е. Според много от запазните законодателства срещу дискриминацията съществува забрана дори да бъдат задавани подобни личини въпроси. Работодателите може да налагат ограничения за пушенето на работното място, но не и да отхвърлят кандидатурата му защото е пушач.
цитирай
8. анонимен - физзарядка
19.01.2011 16:12
първо практикувах го с удоволствие. зарежда те рано сутрин. второ, в япония е задължително и никой не се оплаква. може и да им е помогнало да имат най-много столетници, незнам.
За тютюна си прав. Забрана за производство и за продажба, не за употреба.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: momchil
Категория: Политика
Прочетен: 1532749
Постинги: 63
Коментари: 739
Гласове: 395
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930