Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2008 01:57 - Как Чапаев настъпи два пъти мотиката (Баклава)
Автор: momchil Категория: Политика   
Прочетен: 3223 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Случаят с досъдебното производство срещу „виновниците” за „скандалните” кадри в филма „Баклава” е последният от поредицата гафове на власта, изпълнителна и съдебна, спрямо медии и творци, в последните няколко години.

Първия от тях (поне който аз ясно си спомням) беше, когато румънският журналист Джеордже Бухнич снима със скрита камера на ГКПП Дунав мост. Тогава беше заснет служител получаващ подарък плодов сок. Тогавашният министър Георги Петканов заяви „щетата причинена от тези снимки е малка и затова наказанието ще бъде малко” (цитирам по памет). Това означава, че ако беше заснет служител получаващ 20 евро журналистът щеше да бъде наказан по-тежко, а ако заснетата сума беше да речем 10 000 евро направо журналистът няма да излезе от затвора.

Вторият случай беше с Иван Славков, тогава прокуратурата отново разследваше в продължение на около две години журналистите от ВВС

Някой може да каже „ама това беше по времето на Филчев ето той си отиде и производството срещу ВВС беше спряно” Да ама не, оттогава има поне три такива случая единият пак с ВВС заснело дилъра на деца,  
втория пак с ВВС за децата в Могилино (защо така ни мрази ВВС не знам) и сега за филма „Баклава”.

С други думи няма никакво значение кой е начело на прокуратурата или на изпълнителната власт. Рефлексът на ВЛАСТА в България е да преследва хората оповестяващи нелицеприятни за самата нея факти.

Момчил Куцаров



Тагове:   как,


Гласувай:
1



1. ianchefff - Другият случай
21.01.2008 13:38
беше, когато някой от контингента ни в Ирак изнесе информация за безобразия и злоупотреби, а онази тиква Никола Колев - шеф на ген. щаба заяви, че щял да разследва как е изтекла информацията. Вместо да набие шушоните на виновните за безхаберието в Ирак!!

И още един случай репортери на ББС във Варна, дето Румен Петков обясни спокойно, че били имали криминално минало.

Абсолютна диващина.
цитирай
2. анонимен - Къде видя безхаберието в Ирак?
21.01.2008 22:28
За това, че даваха им даваха вода ли? Или може би, че някой бил изпсувал... американците направо изнасилват и бият, но нашите за една псувня и вече ще ги разжалваме. А "Баклава", доколкото може да се съди от трейлъра, си е чисто детско порно- следователно трябва следствие! Всяка себеуважаваща се страна би направила така
цитирай
3. анонимен - ianchefff точно
22.01.2008 10:27
този случай във Варна е в изброените от мен
До аноимен 3.
В кадрите с наши бойци от Ирак изобщо не можеше да се съди за лошо отношение на нашите войници. Това, че казали на някой "мангал" не е нищо, но натегачът Началник на ГЩ каза, че ще разследва и т.н. А що се отнася до кадрите от филма Баклава така както бяха показани - извадени от контекста може и да изглежда детско порно, но ако се види целият филм?
Апропо не е ли детско порно момичета на 12-13 години да раждат.Четох го в Стандарт от 19-ти.Да се е засилила прокуратурата да разследва такъв случай.
цитирай
4. анонимен - BG grajdani w za]ita na istinata
28.02.2008 01:33
С всичкото ми уважение, Могилино е страхотна кауза, по която да събереш симпатия и дарения, но трябва да се работи широко..Затова смятам, че хора като теб трябва да подкрепят писмото.Иначе, без вашата намеса медиите само hijacked темата.

Аз също избивам фрустрация в дръзки афиши срещу властта, но от място не се
вижда проблемча. Те действат все още с надежда, че е възможно проблема да се реши
законодателно..разбираш ли, искат закон с който да се предизвиква човечност
???!!!Защото явно хората все още крепят някаква надежда, че държавността ще изскочи иззад шипковия храст и вдигне меч срещу несправедливостта.

Проблемчето е, че държавата я няма. Нека загражденията около сгради пълни с безотговори държавни мъже не хранят заблудата, че някой е там. Страх власт пази.

Надявам се на твоята лична подкрепа, която значи много.

До българските творци и мислещата общественост на България.
Приканваме ви да се дистанцирате от опитите на правителството да скрият зад формулата "браним имиджа на България" престъпната си политика по отношение на децата с увреждания. Смятаме, че името на България се гради от хората на изкуството, културата и мислещата общественост и искрено се надяваме да ни подкрепите чрез имената си и чрез имената на организациите, в които участвате. Възмущаваме се от опита идеалите и ценностите на нацията да бъдат използвани за защитата на тясно партийни интереси.
http://www.bgpetition.com/EP_film_za_Mogilino/index.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: momchil
Категория: Политика
Прочетен: 1524537
Постинги: 63
Коментари: 739
Гласове: 395
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930