Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 19:47 - ЦВЕТАНОВ И ПЕЕВСКИ В ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА
Автор: momchil Категория: Политика   
Прочетен: 2870 Коментари: 0 Гласове:
2



           Страхотни разкрития направи днес Делян Пеевски. Според сайта "Вести":

 

           "Молбата му, ще го кажа в прав текст, бе да осъществявам чадър в моите медии над няколко престъпни босове", с които Цветанов и Станимир Флоров били близки.Пеевски уточнява, че става дума за хора като Киро Японеца и за Йоско от Сливен, "който оказвал голяма подкрепа на ГЕРБ в изборните кампании". Имаше и други имена, подхвърля Пеевски и заявява: "Сега със съжаление ще призная, че съм оказвал такова съдействие".(курсивът е мой б.а.) 

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/peevski-cvetanov-me-moleshe-za-chadyr-nad-bosove-6005050

 

 


   
Как да тълкуваме това изказване. Имаме два варианта:

 

 

 

 

1  Пеевски лъже за да дискредитира Цветанов. Този вариант е възможен, но не е интересен и за това няма да го коментирам.

2    Пеевски казва истината. Това вече би било интересно. Много интересно даже защото съдържа признание за създаване на ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА (ОПГ).
       Член 20 от НК (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) "Организирана престъпна група" е структурирано трайно сдружение на три или повече лица с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години. Сдружението е структурирано и без наличие на формално разпределение на функциите между участниците, продължителност на участието или развита структура.  
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/1589654529
От изказването на Пеевски личи ясно, че Цветанов го МОЛИ, а не го ЗАПЛАШВА, а Пеевски съвсем доброволно приема да осъществи такъв чадър.
С други думи имаме напълно изпълнени цитираните в чл 20 от НК изисквания. Група от 3 и повече лица -  Цветанов, Пеевски и редакторите на медиите от групата на Пеевски. Сдружението е трайно, тъй като Пеевски не казва, че молбата е била само за определен случай, а по принцип. Престъплението е възпрепятстване на разследвания от страна на журналисти спрямо някои престъпни босове.
       Интересна ще е от тук нататък реакцията на прокуратурата на това самопризнание. Елементарната логика изисква прокуратурата да се самосезира и да започне разследване срещу Пеевски.
         Това признание повдига и други въпроси. Знаел ли ли е Местан за тези контакти на Пеевски? Ако е знаел значи и той е съучастник на Цветанов. А ако не е знаел? Няма ли да му стане много незнаенето. Не знаел за Митхад Табаков, който вече е в затвора, не подозирал нищо за Бисеров, разследван за пране на пари сега не знае, че депутат от неговата грпа прави медиен чадър над престъпни босове по молба на Цветанов. В същото време той самият твърди, че Борисов и Цветанов мачкали медиите. Ами значи и той езнаел за тази договорка и я е одобрявал.
       Ами Станишев и той ли нищо не е знаел? Въобще твърде много въпроси поражда това откровение на Пеевски.
       Най-смешното е, че този супер интелигент успял на 33 години да стане супер богаташ ги говори тези работи без да съзнава, че така потапя и себе си. Или пък не му пука защото е сигурен, че е непотопяем.
       И накрая от тези думи става ясно, че Първанов е напълно прав, като говори за медиен чадър над Станишев. Щом Пеевски може да опъне медиен чадър над престъпни босове защо да не може да го опъне и над Станишев.
       Въобще риел вола с копито, но хвърлял калта по гърба си.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: momchil
Категория: Политика
Прочетен: 1524388
Постинги: 63
Коментари: 739
Гласове: 395
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930