Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2011 18:24 - МАРКСИЗМЪТ ПСИХИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ ЛИ Е? КАК ДА ЛЕКУВАМЕ ЗАБОЛЕЛИТЕ?
Автор: momchil Категория: Политика   
Прочетен: 6221 Коментари: 10 Гласове:
8



            Дали всеки самообяваващ се за марксист  е психично болен? Със сигурност не. Самообявяащите се за марксисти биват два вида:  идеалисти и престъпници. 
          Престъпниците са ясни. Те искат експлоатирайки исконният стремеж на хората към справедливост да ги яхнат и да ги управляат и грабят, а когато се съпротивляват и да ги убиват на спкойствие и по тяхно усмотрение. За убийствата не е нужно човек да е виновен, а само да бъде посочен от подходящ "другар", може и от "камарад". Не за тях обаче ми е думата в този пост. Думата ми е за идеалистите.
         Точно за тях смятам, че са психично болни. Ще кажете каква е диагнозата. Не съм лекар, но ще се опитам да помисля малко.
         Единият вариант е мания за величие. Както е известно марксистите смятат, че марксизма е единственото правилно учение. Единствено то обяснява правилно историята и обществото, сега и завинаги.  Сами разбирате, че всеки, който твърди такова нещо за такъв сложен обект, като човешката цивилизация е мегаломан.
          Втората възможност е пълна липса на връзка с реалноста и пълна неспособност за изваждане на поуки от минали събития. Нещо, което го могат повечето животни, а дори и някои растения. Това важи за всички марксисти след 1917 г..
        Това изброяване няма претенции за изчерпателност всеки от вас може да разшири списъка.
         И така какво да правим със заболелите.
         За да се лекува една болест първо трябва да се намери заболелият, тъй като той може дори и да не знае, че е болен. Примери бол. СПИН, хепатит, туберколоза и пр.
За целта е нужно само да попитаме хората дали са марксисти или не. На самоопределилите се като такива е нужно да определим степента на заболяването. И тук както и при другите болести някой го карат леко и не са опасни, а други са опасни за себе си и за околните. Степента на заболяване се определя чрез тест. Въпросите могат да бъдат най- разнообразни. Например:
                   Трябва ли да има частни банки?
      а/ да разбира се,
      б/ да но под контрол,
      в/ да, но държавата да определя лихвите,
      г/не трябва да има
                   Трябва ли производителите да мога сами да определят цените?
       а/ да и то напълно свободно
       б/ да но по трябва да има таван
       в/ да, но процентът на печалбата да е лимитиран
       г/ не държавата трябва да определя цените и те да са еднакви навсякъде
                  Как да се облагат доходите?
       а/ плосък и нисък /10%  и по малко/ данък
       б/ плосък и висок /над 20%/ данък
       в/ прогресивен с максимум 20%
       г/ силно прогресивен достигащ до 80% данък
                  Какъв процент от БВП трябва да се преразпределя
       а/ под  25%
       б/ 30 %
       в/ 35%
       г/ може и над 60% защото така е във Франция

            Такива въпроси могат да бъдат формулирани много, така че с голяма прецизност да бъде определена степента на заболяването. От горе казаните примери е видно, че отговорилите на въпросите само с" са здрави, а отговорилите само с "г" за направо болни.
            Следващата стъпка е да приемем на законодателно ниво /мечти-и-и/, че към така диагностицираните могат да бъдат прилагани  мерки препоръчвани лично от Великият  Маркс и описани в Комунистическият манифест. Хомеопатия един вид.
         Най-меката мярка, която може да се приложи първо е
        "1. Експроприация на поземлената собственост и използуване на поземлената рента за покриване на държавните разходи. "
       Този цитат и другите по нататък дадени с курсив са от  http://www.kultura.bg/bg/article/view/14073 . Тази мярка макар и по Маркс няма да засегне много финансово пострадалите, защото в момента рентите са малки цените на земята ниски и пр. така, че финансовата загуба няма да е сериозна. Все пак трябва да сме хуманни и да градираме лечението.   Ако тази мярка не помогне. Минаваме нататък.
     
    " 2. Висок прогресивен данък. "
      Тук няма нищо особенно тъй като марксистите открито обявяват, че го искат, така че няма проблем да се приложи, но само към тях. Ако заболелият в момента е в Западният свят на гурбет то тази точка не важи за него. За такива е точка 4.
      "3. Премахване правото на наследство. "
        Тази точка трябва да се прилага много внимателно, тъй кото може да засегне съвсем невинни хора. Тук важи правилото "Децата не отговарят за греховете на родителите". Ако обаче се окаже, че наследникът е пълнолетен, с образование средно и нагоре и вменяем и няма деца и също страда от марксизъм то точката се прилага безмилостно. Ако има деца имуществото му се отнема и се предоставя на децата му, а той остава само с право на ползване до навършване на пълнолетие от децата, но без право на разпореждане.
      "4. Конфискация на имуществото на всички емигранти и бунтовници. "
        Тук всичко е ясно едва ли може да има спор по справедливоста на такава мярка.
        "5. Централизация на кредита в ръцете на държавата чрез една национална банка с държавен капитал и изключителен монопол. "
         Марксистите могат да държат спестяванията си само в държавна банка /например Българската банка за развитие/ и да получават лихва равна на лихвата на FED, но не повече от 1%. С тези пари да се финансират само държавни фирми и проекти. АЕЦ Белене, БДЖ , Кремиковци /упс то фалира, жалко/,  Доганов камък и пр.
         "6. Централизация на целия транспорт в ръцете на държавата. "
          Конфискация на всички превозни средства на марксистите, които могат да дадат принадена стойност, както и всички лични автомобили, които се използват за платен превоз. Това последното вече е факт.
       "7. Увеличаване броя на държавните фабрики, средства за производство, пригодяване за обработване и подобрение на земите по общ план. "
        Това лекарство не може да се приложи в пълен обем тъй като ще навреди на здравите хора, но се пак може да се направи нещо. Заболелите да работят само в държавни фирми без да имат подчинени и само със заплата не по-голяма от средната /ако не са мобилизирани по следващата точка/. Все пак те не работят за да забогатеят. Възможно е и да плащат данък на вече конфискуваните земи по т.1. Все пак те са били техни, а не са ги работили.
      "8. Еднаква задължителност на труда за всички, / марксисти/ създаване на индустриални армии, особено за земеделието. "
       По преценка на правителството марксистите могат да бъдат организирани в такива армии и да извършват обществено полезни дейности в сфери, където никой не иска да отиде. Осигурява им се безплатно ядене.  Дрехи по избор на държавата и малко джобни.

    
"9. Съединение на земеделието с индустрията, въздействие за постепенно преодоляване на противоположността между града и селото.

     10. Обществено и безплатно възпитание на всички деца. Премахване на фабричния труд за децата в сегашната му форма. Съединяване на възпитанието с материалното производство
и т.н., и т.н. "
     Точка 9 си става по света и без Маркс, а точка 10 не трябва да се прилага, тъй като е прекалено жестока към невинни деца /не важи за фабричният труд/. Доказано е, че болеста не винаги се предава по наследство.
      Ако след прилагането на тази терапия заболелият не е напълно излекуван, което се установява отново с тест, то той следва да бъде признат за нелечим и опасен за себе си и околните, така че трябва да  му се даде право да избира. Хора сме все пак. Да живее по марксистки  някои от българските затвори, защото там живота е организиран точно по Маркс /точки от 1 до 8 и 10/ или да бъде изпратен в марксистка страна като КНДР или Куба. Разбира се българското външно министерство ще му издаде официален документ, че човека е марксист, а не натовски шпионин например.
         Естествено, абсолютно необходимо е пациентът да бъде подробно запознат с гореописаната терапия за да може да даде информирано съгласие за прилагането и. Той може да се откаже от нея само, ако направи публично изявление, че вече не е болен от марксисъм и ще вземе мерки за недопускане на рецидив.
        Ако заболелият бъде излекуван още с първите точки от терапията, то с цел превенция от заразяване той трябва да опише ефекта от приложените мерки и тяхното отражение върху него. Може да бъде ангажиран да изнася лекции в училищата за вредата от марксизма.
         Тук някой може да ме упрекне, че пращане в КНДР, или Куба е много жестоко и нехуманно и въобще, че прекалявам.  Ще му възразя и напомня, че тук изобщо не разглеждам и не смятам, че е редно да се прилагат други мерки препоръчани или прилагани от други световно признати класици на марксизма като Ленин например с неговото "Ако трябва може и 90% от руснаците да загинат, но останалите 10% ще живеят при комунизма" Също така не препоръчвам и възгледа на по умереният Мао Дзе Дун " ...  дори и половината от човечеството да загине, останалата половина щяла да оцелее, а империализмът щял да бъде заличен от лицето на земята
." и на френският възпитаник Пол Пот. Както и на народната поговарка "На зла круша зъл прът."
      Благодаря за отделеното време. Очаквам отзиви.
          


.




    
      



       
     

                  




Гласувай:
8



1. анонимен - МНОГО СЛОЖЕН ПОДХОД---ЗА ЕДИН "КОМУНИСТ"!
07.03.2011 21:52
НАЙ-ДОБРОТО ЛЕЧЕНИЕ ЗА "КОМУНИСТА" Е:

ЛИПСАТА НА ДОСТЪП ,ДО ВЛАСТ,ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА И БАНКИ!!!!!!!!!!!!!!!
/ПРЕДПРИЕМА СЕ --СЛЕД УТОЧНЕНИЕ НА ДИАГНОЗАТА!/
АБСОЛЮТНО ,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
цитирай
2. vesorashev - марксисма психическо заболяване ли е....
08.03.2011 10:27
докторе, бива ли толкова да се абиш за едни комуняги като че ти мине. за них или бог да го прости или нищо...и що е това ,,комунист идеалист"? те таквоа животно нема, щото он мое да се прави на умрел лисугер, колко да те подлаже и да гласуваш за ньега а после че те яхне, окраде и разни други срамотии. да ти стори. това, дека си го написал ми ареса много. бъди жив и здрав! поздрави от весо.
цитирай
3. boristodorov56 - Чудесна статия! Надявам се, че няма да имаш против да у пусна и в моя блог.
09.03.2011 09:06
Комунизма е по-лош от чумата - след него и трева не никне!
цитирай
4. анонимен - НЕЗНАНИЕТО ОЩЕ НА НИКОГО НЕ Е ПОМОГНАЛО.
09.03.2011 09:22
ВИЖТЕ ДВЕТЕ ОСНОВНИ ТЕНДЕНЦИИ В РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 250 Г.

МОЖЕТЕ САМИ ДА СИ НАПРАВИТЕ ИЗВОДИТЕ. Е, АКО МОЖЕТЕ :-) :-) :-)

"МОЯТА ЦЕЛ Е НЕ ДА НАТРАПВАМ НА ПРИРОДАТА И ОБЩЕСТВОТО ИЗМИСЛЕНИ ОТ МЕН ЗАКОНИ, А АКО МОГА ДА ГИ ВИДЯ." - КАРЛ МАРКС

ПОЖЕЛАВАМ ВИ 10 000 ГОДИНИ ЖИВОТ.
цитирай
5. momchil - Не знам какво имате пред вид с двете ...
09.03.2011 19:39
Не знам какво имате пред вид с двете тенденции. През последните 250 г. има не само две, а много повече тенденции в различните крайща на света, така че, ако искате да ви отговоря трябва да кажете какво имате предвид.
цитирай
6. boristodorov56 - Имаше една народна песен на Верка ...
22.03.2011 18:27
Имаше една народна песен на Верка Сидерова - Чушката люта - пак люта - точно за тези клинини случаи - комунист идеалист.
цитирай
7. monarchism - Болният от комунизъм може да се и...
24.03.2011 14:10
Болният от комунизъм може да се излекува само чрез просветление по Божие допущение. Останалите само с куршум в сърцето.
цитирай
8. toross - Чудесно Момчиле,
06.04.2011 15:37
наистина има елемент на тежка болест при тях, но дали е само това. Иначе терапията ми харесва.
цитирай
9. balgarski7vinarki - Ganz Feld -imalo go e i v dr,strani na izt.Evropa, no gadini kato u nas
17.04.2011 18:56
i to - vse dokopali pozizii da se gavriat s jivotite s hartiite/dosietata i sluguvashti na evrei i amerikanzi- tova si e Bg shema- i zatova ne ni shtat v Evropa-
Che to si e istina- deto ide balgarin vse e vazmojno da raznese kom.zaraza - "gledane" v jivotite s zel pari,pari...i nikoga nishto, ama nishto hubavo, samo gadosti i gavri s intelekt,trud,lichnost i t.n.
Ta tova e to- Bg narksist ili komunist - okolo nego debne mafiata, ruska ili evreiska ili amerikanska, vse edno-
Spasenieto e veroiatno v totalen komputaren produkt za Bg- ami da ni kachat na nemski komputar izzialo - moje na mutrite i koruptite da im poprisedne i SRStata i vsichko...
I dano, dai Boje, Amin!
цитирай
10. pagan - С две думи:
13.05.2011 18:13
Марксистите или в пандиза или в лудницата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: momchil
Категория: Политика
Прочетен: 1493492
Постинги: 63
Коментари: 739
Гласове: 395
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031